Despre noi

Parohia Ciutura

Centrul Socio-Cultural Sfanta Tatiana din Parohia Ciutura, comuna Varvoru de Jos, judetul Dolj, Protoieria Craiova Nord, desfasoara activitati cu copii din parohie si din satele invecinate, dar si cu tinerii si familiile din cadrul parohiei noastre si din imprejurimi.

Activitatile desfasurate in cadrul Centrului Socio-Cultural sunt activitati destinate educatiei si formarii copiilor pentru o integrare si dezvoltare a unei bune convetuiri in comunitate.

In cadrul activitatilor desfasurate in cursul anilor, mentionam activitati de catehizare, activitati educative, activitati de insusire a unei igiene corespunzatoare, cursuri de pictura pe sticla, diferite excursii la manastiri si muzee, dar si in parohia Valea Plopului, Protoieria Valenii de Munte, judetul Prahova,

Mentionam ca in cursul anilor sau desfasurat mici serbari si premieri pentru copii din parohie, cu daruri din partea parohiei si a unor familii cu suflet mare.

In centrul Socio-Cultural Sfanta Tatiana functioneaza si o biblioteca de carte universala, care cuprinde in jur de 500 de volume. Astfel copii si elevii din cadrul Parohiei pot beneficia de manuale scolare, spre consultare si cercetare, pentru clasele I-XII, memoratoare pentru materiile de matematica, fizica, chimie, istorie, dictionare pentru a ajuta la traducerea din diferite limbi clasice si moderne.

Au avut loc intalniri in desfasurarea proiectului Hristos Impartasit Copiilor, intalniri cu medicul specialist de Medicina Generala care in mod regulat vine pentru a explica si accentua rolul unei igiene corespunzatoare, informarea si luarea la cunostiinta pentru adolescentii si familiile din parohie despre importanta si prevenirea Traficului de Persoane si a consumului de droguri, spre consultare si cercetar  prin distribuirea de pliante, si diverse materiale de specialitate si informative.